Odpiralni čas: Pon,Sre,Pet: 7.30–14.30, Tor,Čet: 12.30-19.30

 • Slovenščina
 • Angleščina
 • Nemščina


  Kontakt : +386 (0)2 620 7 300, +386 (0)31 612 639

Beljenje zob

Novo: Odslej z uporabo novega, 6 % H2O2 – skladno z veljavno EU direktivo za profesionalno beljenje!

Nasmeh je ena prvih stvari, ki jih opazimo pri sogovorniku in zato je njegov izgled toliko bolj pomemben. Lep, bel nasmeh pripomore k boljšemu počutju in nam omogoča, da tudi sami pri sogovorniku naredimo dober vtis.

Zaradi načina življenja, procesa staranja in številnih drugih faktorjev se na zobeh pojavijo madeži. K potemnitvi zob še posebej pripomore uživanje kave, čaja, rdečega vina in kajenje.

Oglejte si predstavitveni posnetek:

Beljenje zob omogoča, da vaš nasmeh ponovno zasije. Pri tem moramo biti zelo pazljivi pri izbiri metode beljenja, saj lahko neprofesionalne in nepreverjene metode vodijo v neželene rezultate. Pri izbiri bodite pozorni na naslednja dejstva:

 • Izbrana metoda naj bo kar se da hitra in nestresna,
 • Rezultat naj bo dolgotrajen,
 • Postopek naj povzroči čim manjšo občutljivost zob,
 • Metoda naj bo varna in učinkovita,
 • Beljenje naj opravi zobozdravnik.

Sistem beljenja ZOOM!

Sistem beljenja ZOOM!, ki ga uporabljamo v našem centru, ima vse zgoraj naštete lastnosti. V manj kot eni uri postanejo zobje vidno bolj beli – do osem odtenkov bolj beli. Ta sistem je idealen za vse, ki želijo in potrebujejo hitre rezultate beljenja in je precej manj stresna kot večdnevna uporaba ploščic za domačo uporabo.

Postopek beljenja s sistemom ZOOM! se začne z zaščito ustnic in dlesni, tako da so med postopkom izpostavljeni res le zobje. Nato na zobe nanesemo ustrezen ZOOM! belilni gel, ki je izdelan tako, da učinkuje le ob osvetljevanju s posebno svetilko. Skupaj gel in svetloba nežno prodreta v zobe in tako razbijeta madeže in razbarvanja. Ob ustrezni negi lahko vaš nasmeh blesti več let.

 • Pred in po beljenju
 • Pogosta vprašanja o beljenju zob
 • Pomembna opomba

Beljenje zob prej in potem

Primer 1

Zoom! Beljenje zob prej in potem

Primer 2

Kaj je sistem ZOOM! beljenja zob?

To je proces beljenja, ki posvetli zobno sklenino in dentin.


Kaj povzroča neželjeno zabarvanje zob?

Za zabarvanje obstaja več razlogov. Med najpogostejše razloge spadajo proces staranja, način življenja in uživanje hrane in pijače, ki zaradi svoje vsebnosti povzroča zabarvanje – npr.: kava, čaj, kajenje, rdeče vino in podobno.
Prav tako lahko zabarvanje povzroči uživanje tetraciklina, določenih antibiotikov ali prevelikih količin fluorja.


Komu lahko beljenje zob izboljša kvaliteto življenja?

Vsakomur. Vsekakor pa se moramo zavedati, da beljenje zob nima enakega učinka na vsake zobe. Priporočljivo je, dase pred posegom posvetujete z zobozdravnikom. Pred beljenjem bo odstranil zunanje zabarvanje in presodil, ali je postopek beljenja primeren za vaše zobe.


Ali se veliko ljudi odloči za beljenje zob?

Za beljenje se odloča več ljudi, kot si morda predstavljamo. Lep nasmeh je sestavni del zunanjega izgleda in je v današnji družbi vedno bolj pomemben. S sistemom ZOOM! je pot do bolj belih zob lažja in hitrejša kot kdajkoli prej.


Je beljenje zob varen poseg?

Da. Številne raziskave in študije potrjujejo, da je profesionalno beljenje zob, torej pod nadzorom zobozdravnika varno. Seveda pa tako ko pri ostalih pripravkih za beljenje zob tudi pri sistemu ZOOM! velja, da ni priporočljiva uporaba pred 13. letom starosti, pri nosečih in doječih ženskah.


Koliko časa so vidni učinki beljenja?

Ob upoštevanju nekaj preprostih navodil za čas po beljenju, bodo vaši zobje trajno bolj beli kot so bili pred postopkom. V ta namen priporočamo redno čiščenje medzobnih prostorov (z zobno nitko ali medzobnimi ščetkami), dvakrat dnevno ščetkanje zob in izogibanje hrani in pijači, ki povzroča obarvanje zob.


Kako deluje sistem ZOOM!?

Svetilka ZOOM! s svetlobo aktivira vodikov peroksid, prevladujočo sestavino belilnega gela, ki ga nanesemo na zobe. Ko žarki prodrejo skozi vodikov peroksid, vstopijo v območje sklenine in dentina in tam obelijo obarvana območja, medtem ko ostane struktura zoba nespremenjena. Svetilka ZOOM! torej pripomore k aktivaciji peroksida in k penetraciji v notranjost zobne strukture. Študija dokazuje, da uporaba ZOOM! svetilke poveča delovanje ZOOM! belilnega gela za 26 ali več odstotkov, kar po končanem postopku pomeni povprečno 4-5 odtenkov svetlejše zobe.


Kako se pacient počuti med postopkom beljenja?

Pacient lahko med postopkom posluša sprostitveno glasbo. Ljudje z močnim bruhalnim refleksom ali anksioznostjo bodo verjetno s težavo prenesli celoten postopek.


Kako je nadzorovana izpostavljenost delovanju ZOOM! svetilke?

Postopek ZOOM! zahteva ustrezno zaščito vseh mehkih obzobnih tkiv – vključno z ustnicami in jezikom. Med samim postopkom s posebnimi zaščitnimi očali zaščitimo tudi oči. Za posameznike, ki so občutljivi na svetlobo ali so trenutno izpostavljeni fotokemoterapiji ter za paciente, ki so oboleli za melanomom, odsvetujemo beljenje zob po tem postopku. Enako velja, naj se pacienti, ki uživajo kakršnakoli zdravila, ki povzročajo občutljivost na svetlobo, pred posegom posvetujejo s svojim osebnim zdravnikom.


Koliko časa traja postopek beljenja?

Pred samim beljenjem zob očistimo zobni kamen in zobe opeskamo, da odstranimo zunanja zabarvanja. Temu sledi zaščita vseh mehkih obzobnih tkiv in nato še 45 minut beljenja. Celoten postopek (vključno s predhodnim čiščenjem) traja približno dve uri.


Kakšni so stranski učinki beljenja?

Pri nekaterih pacientih se zaradi toplote, ki jo oddaja svetilka pojavi dražeč občutek med postopkom beljenja. Občasno se lahko pojavi tudi rahel pekoč občutek takoj po beljenju, ki pa po krajšem času preneha.


Beljenje zob je poseg lepotnega zobozdravstva, ki je ob izvajanju pod skrbnim nadzorom zobozdravnika povsem varen.
Proces beljenja je učinkovit na večini obarvanih zob, vendar je madeže, ki jih povzroči uživanje antibiotikov, težje odstraniti oziroma osvetliti. Učinek beljenja glede na zgradbo zob pri različnih pacientih ne bo nujno enak.

Call Now Button