Odpiralni čas: Pon,Sre,Pet: 7.30–14.30, Tor,Čet: 12.30-19.30

  • Slovenščina
  • Angleščina
  • Nemščina


  Kontakt : +386 (0)2 620 7 300, +386 (0)31 612 639

Puljenje zob

Nasveti za obdobje po puljenju zob

 
Po posegu priporočamo nekaj-urni počitek, vsekakor pa se je potrebno izogibati pretiranim naporom in fizičnim aktivnostim.

V obdobju od prvega do tretjega dne po operaciji je otekanje na območju puljenja običajno in ga lahko omilite s hladnimi obkladki na obrazu ob mestu puljenja.

Prvi dan po puljenju je rahla krvavitev običajna in ne predstavlja razloga za skrb. Krvavitev poskusite ustaviti s 15 do 30 minutnim pritiskom čiste bombažne gaze na mesto puljenja. Ta postopek lahko po potrebi večkrat ponovite. K ustavitvi krvavitve bo pomagal tudi sedeč položaj telesa ali privzdignjeno vzglavje med počitkom.

Lakoto potešite s hladno in mehko hrano, ki ne zahteva veliko žvečenja in grizenja. Izogibajte se trdi in vroči hrani ter pijačam. Prav tako ni primerno uživanje alkohola in kakršnokoli izpiranje ust v dnevu po operaciji. Kasneje lahko v ta namen uporabite kamilični čaj.

Bolečino lahko lajšate s protibolečinskimi tabletami, vendar nikakor za to ne uporabite Aspirina, saj ta redči kri in lahko sproži krvavitve.

Če menite, da se pri Vas pojavljajo nenavadne spremembe in težave, takoj pokličite Vašega zobozdravnika.

Nazaj

Call Now Button