Odpiralni čas: Pon,Sre,Pet: 7.30–14.30, Tor,Čet: 12.30-19.30

  • Slovenščina
  • Angleščina
  • Nemščina


  Kontakt : +386 (0)2 620 7 300, +386 (0)31 612 639

Profesionalno beljenje zob

Profesionalno beljenje zob

V poletnih mesecih, ko je lepo, toplo vreme del vsakdana in se v garderobo naselijo svetlejše barve, si zaželimo tudi lepih, belih zob. Seveda je videz zob precej odvisen od njihovega zdravstvenega stanja, na katerega imamo največji in najbolj pomemben vpliv kar sami. Pravilno čiščenje s pravimi pripomočki je nujen pogoj in predpogoj za zdravje in lep videz zob. Šele, ko so zobje zdravi oz. ozdravljeni, je smiselno razmišljati o dodatni ‘olepšavi’, kot je beljenje.

Sistem ZOOM!, ki ga uporabljamo v našem centru, kaže res dobre rezultate. V postopku beljenja s tem sistemom (seveda po odstranjenem zobnem kamnu in po peskanju zobnih površin – torej po odstranjenih zunanjih oblogah in zabarvanjih) zobozdravnik najprej zaščiti obzobna tkiva (vse mehke dele ob zobeh, vključno z ustnicami), nato pa na zobe nanese belilni gel, katerega delovanje dodatno vzpodbudi osvetljevanje s posebno svetilko. En t.i. cikel traja 15 minut. Med posameznimi cikli (postopek lahko ponovimo največ štiri-krat) se lahko po potrebi dodatno zaščitijo mehki predeli ob zobeh, preveri pa se tudi učinek belilnega gela na zobe. Običajno se želena osvetlitev pojavi že po dveh 15-minutnih ponovitvah osvetljevanja s svetilko.

V prvih 24 urah po postopku beljenja, so zobje zelo dovzetni za obarvanja zaradi uživanja pigmentirane hrane ali pijač, zato je toliko bolj nujno, da v tem času uživamo hrano in pijače pretežno svetlih barv, nikakor pa ne smemo posegati po rdečem vinu, soku ribeza, robide, borovnice, rdeče pese, bučnem olju, ipd.

Poseg beljenja zob sicer vzbuja vedno več zanimanja, so pa ljudje še vedno previdni in se bojijo neprijetnih posledic, o katerih lahko preberejo na spletnih straneh in forumih.

Dejstvo je, da v primeru, ko so zobje ustrezno zdravljeni, morebitni razgaljeni zobni vratovi zaščiteni in so vsa obzobna tkiva res skrbno zaščitena, ne bi smeli občutiti skelenja med posegom ali po njem. V nasprotnem primeru seveda tega ne moremo popolnoma izključiti. Ob tem pa je seveda tudi zelo pomembno, da z zobozdravnikom že pred posegom povsem odkrito spregovorimo o morebitnih znanih in prisotnih alergijah na različne snovi. Samo tako lahko namreč nadzoruje neželene pojave ob posegu.

Preberite več: Beljenje zob

Pa lep dan želimo!

Vaš Alfa Dental team

Call Now Button