Odpiralni čas: Pon,Sre,Pet: 7.30–14.30, Tor,Čet: 12.30-19.30

  • Slovenščina
  • Angleščina
  • Nemščina


  Kontakt : +386 (0)2 620 7 300, +386 (0)31 612 639

Mundhygiene

Sodobna metoda dviga sinusnega dna – odslej NOVO v Alfa Dentalu

Pri vgradnji zobnih vsadkov v zgornjo čeljustno kost se velikokrat zgodi, da je kostnine po višini premalo, da bi lahko nudila trdno oporo in stabilnost zobnemu vsadku. Zato je treba narediti pripravljalni postopek, ki se imenuje dvig sinusnega dna. Pri tem postopku se dvigne sinusno sluznico in nadomesti oziroma doda manjkajočo kost.

Klasična tehnika lateralnega dostopa do sinusov s krogličnim svedrom lahko traja 20 do 30 minut, za pacienta pa je lahko precej travmatična.

V zobozdravstvenem centru Alfa Dental si ves čas prizadevamo našim pacientom zagotoviti čim hitrejše, čim manj boleče in čim manj travmatične postopke. »Menim, da je nov postopek, po katerem odslej izvajam dvig sinusnega dna s SLA kitom, v Sloveniji novost. Postopek je opravljen hitro in ni obsežen operativen poseg kakršen je pri klasičnem pristopu. Zato pacient po operaciji hitreje okreva. V lokalni anesteziji opravim dostop do sinusov v 3-4 minutah, pri čemer so možnosti dodatnih zapletov veliko manjše kot pri klasični tehniki. Pacient v bistvu ničesar ne čuti. Oteklina je čisto mala ali je skoraj ni, tudi bolečin naslednji dan po posegu ni,« pojasnjuje naš terapevt Ivan Boyadzhiev, dr. dent. med., spec. oralne kirurgije. »Pri klasični tehniki je tudi veliko večje tveganje poškodbe sinusne sluznice, ki se pri tej tehniki skorajda ne more zgoditi,« še dodaja naš strokovnjak.

 

Slika 1:

Dvig sinusnega dna pred implantiranjem

Nezadostna višina čeljustne kosti na predvidenem mestu zobnega vsadka zahteva dvig sinusnega dna – dodajanje kosti.

 

Slika 2:

Dvig sinusnega dna po implantiranju

Dodana umetna kost zagotovi trdnosti in stabilnost zobnega vsadka.

 

 

Call Now Button