Odpiralni čas: Pon,Sre,Pet: 7.30–14.30, Tor,Čet: 12.30-19.30

  • Slovenščina
  • Angleščina
  • Nemščina


  Kontakt : +386 (0)2 620 7 300, +386 (0)31 612 639

Estetsko zobozdravstvo

Estetsko ali lepotno zobozdravstvo je veja zobozdravstvenih storitev, enostavnih ali zahtevnejših posegov na zobeh, ki niso nujno potrebni za zdravje pacienta, njegovih zob in obzobnih tkiv, jih pa narekuje želja po privlačnem in opaznem nasmehu, ki danes odpira mnoga vrata.
Smernice lepotnega zobozdravstva so se s popolnimi hollywoodskimi nasmehi v Evropo razširile iz Amerike. Seveda ni nujno, da je vsak poseg lepotnega zobozdravstva popolna preobrazba nasmeha.Gre lahko tudi za manjše popravke, ki posamezniku precej izboljšajo počutje, polepšajo videz in povečajo možnost sproščenega nasmeha.

Pri nas lahko izbirate in se kompetentno posvetujete o številnih posegih

Zagotavljamo individualni posvet in strokovnega sogovornika, ki bo skupaj z vami in popolnoma fleksibilno izdelal načrt in vas spremljal skozi celotni proces vašega zdravljenja in tretmaja.

Prikaz kliničnih primerov dobre prakse

Menjava dotrajanih amalgamskih zalivk

Zalivke, ki ne zadovoljujejo pacientovih estetskih standardov, lahko menjamo z bolj sprejemljivimi kompozitnimi zalivkami. Velikokrat se sicer ob dotrajanih amalgamskih zalivkah že pojavi ponovni karies – zobna gniloba, zato z menjavo dotrajanih zalivk ni smiselno preveč odlašati, saj bi to lahko prineslo nove in večje težave.

Inlay

Inlay je sodobna alternativa namestitvi kompozitne zalivke. Gre za zapolnitev večjega defekta, ki ostane po nameščeni večji amalgamski zalivki ali pri siceršnjem večjem defektu na zobu. Zobozdravnik pripravi ležišče inlaya, pripravi odtis stanja, ki ga nato pošlje tehniku, ta pa na zelo podoben način kot prevleko, izdela inlay in ga vrne zobozdravniku. Zobozdravnik inlay cementira na pripravljeno mesto. Ta metoda nudi zelo estetske in res dolgotrajne rešitve za večje defekte na zobeh.

Prikaz kliničnih primerov dobre prakse

Porcelanaste luske

Gre za zelo tanko ‘prevleko’, ki kot noht pokrije ustrezno pripravljen zob. Običajno luske namestimo na zobe, ki estetsko ne ustrezajo pacientovim željam. Morda so okrušeni, morda so neprimerne oblike, je med njimi razmak, ki ga pacient ne želi. V teh primerih je namestitev lusk najhitrejša in zelo estetska rešitev neželjenega stanja.

Prikaz kliničnih primerov dobre prakse

Ostale storitve:

  • Polnokeramične zobne krone (brez kovinskega jedra)
  • Estetske nadgraditve zobne korenine
  • Kirurško oblikovanje dlesni
  • Neposredno korekturo oblike in barve zob
  • Preoblikovanje zob z brusnimi popravki

Call Now Button