Odpiralni čas: Pon,Sre,Pet: 7.30–14.30, Tor,Čet: 12.30-19.30

  • Slovenščina
  • Angleščina
  • Nemščina


  Kontakt : +386 (0)2 620 7 300, +386 (0)31 612 639

Občutljivi zobni vratovi

Izpostavljeni zobni vratoviTa težava se pojavi zaradi nepravilne izbire zobne ščetke (trde ščetine) in zaradi nepravilne tehnike ščetkanja zob. Občutljivost zob na vročo ali hladno hrano in na vdihavanje mrzlega zraka (zima) se velikokrat pojavi po tem, ko se dlesen že odmakne od skleninskega roba zoba.

Pojav občutljivih zobnih vratov preprečimo z uporabo zobne ščetke z mehkimi ščetinami in ustrezno tehniko ščetkanja.

Ko so zobni vratovi že razgaljeni in ta pojav povzroča težave, lahko te omilimo z impregnacijo zobnega vratu z impregnacijskim lakom, vsekakor pa pred občutljivostjo pomaga uporaba zobne paste obogatene s fluoridi. Razgaljeni del pod skleninskim robom lahko zalijemo s tekočim kompozitnim materialom (naredimo zalivko) in tako zob še dodatno zaščitimo.

Učinki impregnacije zobnih vratov

Primer nezaščitenih dentinskih kanalov (leva slika), ki so v takšnem stanju zelo dovzetni za zunanje vplive in zaščitenih dentinskih kanalov (desna slika), kjer je onemogočen vpliv zunanjih dejavnikov in je možnost za bolečino in skelenje zaradi razgaljenosti toliko manjša.

 

Cena impregnacije zobnega vratu je 5€. Postopek je potrebno občasno ponoviti. Cena zaščite s trajnim premazom je 30€. Cena kompozitne sanacije razgaljenega vratu je (odvisno od velikosti) cca. 50€.

Call Now Button