Odpiralni čas: Pon,Sre,Pet: 7.30–14.30, Tor,Čet: 12.30-19.30

  • Slovenščina
  • Angleščina
  • Nemščina


  Kontakt : +386 (0)2 620 7 300, +386 (0)31 612 639

Ustna higiena

Verjetno malo ljudi uživa ob obisku zobozdravnika, zato je toliko bolj pomembno, da zobe vestno negujemo. Vse, kar se skriva med zobmi, jim lahko samo škoduje in zato je tako zelo pomembno, da so zobje in območja med njimi redno in skrbno očiščena.

Ustrezna nega vključuje redno čiščenje (2-3-krat dnevno), ki ga opravljamo sami, 1-2-krat letno pa je smiselno obiskati zobozdravnika, da opravi profesionalno čiščenje zob, ki vključuje odstranitev zobnega kamna in peskanje zob. S prvim odstranimo otrdele mehke zobne obloge, z drugim očistimo obarvane zunanje površine zob.

Zobni kamen

Zobni kamen nastane, ko mehke zobne obloge mineralizirajo, t.j. ‘otrdijo’. Nastane torej zato, ker mehke zobne obloge, ki ostanejo na zobeh po vsaki zaužiti hrani, niso ustrezno očiščene.

Ko le-te mineralizirajo, jih ne moremo odstraniti sami, ampak lahko to naredi le zobozdravnik s posebno aparaturo. V kolikor zobnega kamna ne odstranimo, povzroči vnetje dlesni, odmik dlesni od zoba, sčasoma pa lahko pride tudi do izpada zoba.

Peskanje zob

Peskanje zob (s sistemom Air Flow) je postopek, pri katerem s curkom zelo drobnega prahu odstranimo zunanja obarvanja na zobeh, ki jih povzroči uživanje močno pigmentirane hrane (borovnice, ribez, bučno olje) in pijač (rdeče vino, kava, pravi čaj) ter druge ‘razvade’ (npr.: kajenje). Po posegu so zobje vidno bolj svetli.

Uporabno: Za ustrezno čiščenje zob in medzobnih prostorov moramo skrbeti tudi in predvsem sami. Več o tem si lahko preberete v zavihku nasveti ali enostavno kliknite tukaj.

Call Now Button